2120. Dunakeszi, Fóti út
inform (kukac) airfoto pont hu
 • Válasszon az alábbi lehetőségek közül:
ICAO Térkép
Használatáról
A térkép változatairól
Árak
Kapcsolat
Letöltés
Adatvédelem
Vissza a főoldalra

 

 


ICAO térkép GPS készülékekre tölthető formátumban

Megvásárolható Magyarország ICAO térképe GPS készülékekre tölthető formátumban!

 

A korábbi verzió megvásálóinak folymatosan küldjük ki a 2007. május 10-től érvényes új adatállományt.

 

A Magyar Közlöny 2007/24-es számában és a Honvédelmi Közlöny 2007/5-ös számában is megjelent 26/2007. (III. 1.) GKM-HM-KvVM együttes rendelet egyik pontjában, pontosan a 3. melléklet, természetvédelmi légterek között, az Őrség megnevezésű légtér 4. koordináta pontja hibásan jelent meg! A szükséges 6 számjegy helyett 7 számjegy szerepel. Ezzel kapcsolatban megkerestük a közlöny kiadóját, a HM-et és a GKM-et. Ez utóbbitól megtudtuk a pontos értéket, bár ez még hivatalos közlemény formájában nem jelent meg. A helyes szélességi koordináta : 46 42' 52,00000''.

 

Két változatban létezik: Garmin térképként használható és tracklog formátumú. Ez utóbbi egy ingyenesen letölthető program segítségével feltölthető a leggyakoribb GPS készülékekre (pl.: Garmin, Magellan, Silva). Magyarország légterében közlekedőknek, sportrepülőknek hasznos segítőtárs. Ha a feltöltés, konvertálás során nehézségekbe ütköznének, ebben is segíthetünk. Jelenleg még PDA-ra és PNA-ra nem lehet feltölteni az adatállományt.

 

Több mint 600 pontot (pl.: repülőterek, tiltott-, korlátozott légterek koordinátái), 150 track-ként körülírt légteret tartalmaz.

 

Bár a jelenlegi korszerű, memóriakártyákkal bővíthető navigációs eszközöknél nem szempont, de az állomány csak 88 kb, így régebbi készülékekre is gond nélkül feltölthető.

 

Ha egy repülőtér rendelkezik ICAO kóddal, a neve mellett természetesen az is megjelenik.

 

 

 

 

Az új természetvédelmi légterek

 

A módosult Budapest TMA és CTR

 

Magyarország légtere a világűrből nézve

 

A fenti képen láthatónál nagyobb részletnagyításban használjuk a térképet.

 

 

Hungarian Aeronautical (ICAO) Chart for GPS